torstai 5. syyskuuta 2013

Osa 1. Pottumuusia, lihapullia sekä joku helppo jälkkäri


Kirjoitan tämän postauksen niin paljon jälkikäteen, ettei kokkauksesta enää mitään muista... Siksi vähän tiiviiimmin ja vajailla resepteillä.



Ensimmäisellä viikolla aloitimme tavallistakin tavallisemmalla sapuskalla, perunamuusilla ja lihapullilla. Kuitenkaan kumpikaan kokeista ei häpeäkseen ollut näitä ennen tehnyt.

Päivän kokkausmusiikki: Chuck Berry

Pääruuan resepti:
Salaattina tänään: Lehtisalaattia, paprikaa, tomaattia, kurkkua ja mozzarellajuustoa. Tavallista ja tylsää, mutta ihan hyvää kuitenkin.
Lihapullien ja pottumuusin resepti pääsi hukkumaan. Mistäpä näitä nyt enää muistaa.







Jälkiruuan resepti (neljälle):


Raaka-aineet:
  • Kaurakeksejä (Digestive)
  • 2 prk Vispikermaa
  • 2 prk Maitorahkaa
  • Sitruunamehua
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Sokeria
  • Toissavuotisia vadelmia pakastimesta (mansikoita tms.)
  • (Hunaja)

Vatkaa vispikerma ja sekoita siihen maitorahka. Mausteeksi hieman sitruunamehua ja vaniljasokeri. Hunajaa voi lisätä maun mukaan tässä kohtaa. Sitten sokeria niin paljon kuin huvittaa.

Kokoa annos vaikkapa jälkiruoka-astiaan. Alimmaiseksi rahkaseos, sitten murskattuja keksejä, taas rahkaa, keksejä, rahkaa... Päällimmäiseksi rahkaa ja sen päälle marjoja. Marjojen sokeroinnissa voit ottaa mallia Paskoilta kokeilta ja unohtaa sen kokonaan. Näin marjat ovat miellyttävän mauttomia.






Pääruuan arvostelu:
Pottumuusi: Maku ihan hyvä, mutta olipas liimamaista. Johtunee mammalta saadun kodinkoneen käytöstä pottujen muussaamiseen. Parempi varmaan olisi tullut muussaamalla potut käsipelillä.

Lihapullat: Näyttivät lihapullilta! Sipulit pilkottu huonosti, oli sattumia joukossa. Ei mitään huippulihapullia, mutta ensimmäiseksi kerraksi ihan jees. Ei vetänyt vertoja mamman tekemille.

Tähdet: **½


Jälkiruuan arvostelu:
Näytti hyvältä ja pakastimesta löytyneet vadelmat sopivat tähän hyvin. Olisi ehkä pitänyt muistaa sokeroida niitä niin olisivat maistuneet joltain... Kokonaisuus kuitenkin koko raadin mielestä ihan hyvä. Etenkin ulkonäöstä ropisi pisteitä, mutta ei tämä niin hyvältä maistunut että sitä toista kertaa tekisi. Syötyä tuli.

Tähdet: **½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti